Digitalno sporočanje cen za trgovine Mister Spex

Mister Spex GmbH je eden najbolj znanih evropskih spletnih ponudnikov očal, sončnih očal in kontaktnih leč. Podjetje Mister Spex se od svojega začetka leta 2007 osredotoča na optimizirano izkušnjo strank, bodisi s spletnim pomerjanjem očal, ki ga podpirajo posebni filtri in iskalne funkcije na spletni strani, bodisi z nespletnim sodelovanjem z optiki iz petih držav. V letu 2016 se je ob tej strateški usmeritvi k strankam razširila strategija vseobsegajočega dostopa z odprtjem prve lastne trgovine v Berlinu. V Nemčiji je zdaj že več kot 30 trgovin Mister Spex, še več pa jih nameravajo odpreti. Poslovni model Mister Spex odlikujejo večkanalna strategija spletne trgovine, individualno svetovanje ter brezplačne storitve v stacionarni optiki.

Podjetje Mister Spex že dolgo razmišlja o digitalizaciji označevanja cen in izdelkov v trgovinah s pomočjo elektronskih etiket, da bi zagotovilo preglednost. Ker so ročne prilagoditve cen dolgotrajne, dolgoročno nezanesljive in ne ustrezajo tehnološki podobi vodilnega ponudnika, je samodejno označevanje cen idealna rešitev za trgovce z veliko ponudbo izdelkov. V sodelovanju z e-shelf-labels so bile elektronske etikete med oktobrom 2019 in junijem 2020 uspešne nameščene v 15 trgovinah v Nemčiji. Več trgovin Mister Spex bo sledilo v prihodnosti.

VUSION LABEL 2,2'' ZA MISTER SPEX

Po obsežni raziskavi različnih ponudnikov rešitev z e-črnilom se je podjetje Mister Spex odločilo za kompetentnega partnerja e-shelf-labels. V naslednjem koraku je bila za projekt izbrana individualna celovita rešitev, ki jo sestavljajo 2,2-palčne etikete VUSION Labels in ustrezna infrastruktura v oblaku s centralnim upravljanjem med poslovalnicami.

Elektronske etikete za samodejno označevanje cen so prek oblaka in brezžične infrastrukture povezane s centralno upravo, ki se v realnem času odziva na prilagoditve cen. Zaradi digitalne tehnologije je mogoče postopke posodabljanja matičnih podatkov o izdelkih v veliki meri avtomatizirati tudi znotraj upravnega sistema. Poleg tega lahko s prilagodljivo programsko opremo VUSION Studio prikažete različne primere uporabe.