Enostavno izbiranje

Funkcija svetlobnega izbiranja (pick-by-light) v industriji olajša iskanje proizvodnih delov ali skladiščnih lokacij, saj diode LED na elektronskih etiketah utripajo v različnih barvah. Majhne diode LED se zlahka izgubijo predvsem v velikih dvoranah s številnimi regali za shranjevanje., zato je podjetje SOLUM ponudbo serije NEWTON razširilo s tako imenovano etiketo Pick-by-Light Button Label. Gre za posebno digitalno etiketo, ki ima na sprednji strani poleg dveh majhnih gumbov še velik gumb za svetlobno izbiranje.

4,3-palčna etiketa z gumbom za svetlobno izbiranje kot inovativna tehnologija ESL prepriča ima robustno zasnovo, ki se odlično prilega industrijskemu okolju. V nasprotju z običajnimi postopki svetlobnega izbiranja lahko zaposleni že od daleč vidijo haptičnno diodo LED v formatu 2 evra. Kot stranski gumbi elektronske etikete je tudi ta gumb prilagodljivo programljiv in lahko izvaja tako enostavna kot zapletena dejanja. Na ta način je mogoče učinkovitejše izvajati naloge, dokončati postopke komisioniranja ter enostavno naročiti nove izdelke. S pritiskom na gumb lahko tudi odjavite ali rezervirate posamezne izdelke iz upravljanja shranjenega blaga.

Ena barva za vsako fazo postopka

FUNKCIJE IN ZMOGLJIVOST
 • Velik gumb za svetlobno izbiranje na sprednji strani
 • Prosto nastavljivi haptični gumbi
 • Tehnologija e-črnila v BWR / BWY
 • Napajanje ni potrebno
 • Robustna zasnova
 • 7-barvna dioda LED

Rešitev svetlobnega izbiranja

Sistem svetlobnega izbiranja (pick-by-light) omogoča hitro in enostavno iskanje predmetov ter tako zagotavlja nemoteno vsakodnevno delo v industriji. Obstajata dve vrsti naročil za komisioniranje: zaporedna izbira (sequence picking) in hkratna izbira (pick at once).

Pri zaporedni izbiri diode LED utripajo ena za drugo in operaterja po korakih vodijo skozi celoten postopek zbiranja, medtem ko pri postopku hkratne izbire vse diode LED utripajo hkrati in jih je mogoče odstraniti.

Želeno naročilo lahko preprosto izberete na nadzorni plošči sistema in ga nato dodelite barvi utripajočih diod LED. Ko se začne postopek zaporedne izbire, je pri prvi element, ki ga je potrebno pobrati, označen z utripajočo diodo LED. Naročena količina se hkrati prikaže tudi na elektronski etiketi. Za potrditev izbora izdelka mora zaposleni le pritisniti na gumb in etiketa na naslednjem izdelku začne utripati. Zaradi različnih barv LED lahko delavec spremlja celoten postopek zbiranja. Če etiketa utripa rumeno, je na izbiro le še en izdelek, zelena barva pa označuje zadnji izdelek in konec postopka.

PREPROSTO IN PREGLEDNO UPRAVLJANJE ZALOG

Poleg večje produktivnosti tehnologija pick-by-light omogoča tudi preglednejše in enostavnejše upravljanje zalog. Etikete samodejno pridobivajo informacije o posodabljanju zalog. Aktualno stanje zalog je mogoče kadarkoli poiskati in jih posredovati dobaviteljem, da se izognete prezasedenosti kapacitet. Funkcija put-by-light je hiter in enostaven način upravljanja dopolnjevanja polic. Osebje zlahka ugotovi, na katerih policah primanjkuje ali so prazne, in s pritiskom na gumb na etiketi sproži postopek ponovnega naročanja ali dopolnjevanja. Med tem postopkom utripajoče diode LED vodijo delavca do ustreznih polic. Ko so police dopolnjene, lahko postopek potrdite s preprostim pritiskom na gumb.

PREDNOSTI ETIKET PICK-BY-LIGHT
 • Enostavno in hitro delovanje
 • Učinkovita izvedba dela z jasnimi navodili
 • Posodabljanje informacij o zalogah v realnem času
 • Zmanjšanje človeških napak
 • Večja produktivnost in natančnost

Izboljšajte postopek komisioniranja v svojem podjetju z etiketami Pick-by-Light. Pri tem vam bodo z veseljem svetovali strokovnjaki podjetja e-shelf-labels.