Elektronske etikete NEWTON kot industrijska rešitev

V zadnjih letih se je celotna proizvodna industrija zaradi digitalizacije hitro razvila in predstavlja nove izzive za številna industrijska podjetja. Za izpolnjevanje zahtev v industriji so potrebne inovativne rešitve, ki so prilagojene procesu, zlasti na področju skladiščnega upravljanja. e-shelf-labels s serijo elektronskih etiket NEWTON, ki jih proizvaja podjetje SOLUM, ponuja nov digitalni način za boljše sledenje zalogam in upravljanje sredstev. V realnem času lahko nadzirate zaloge, optimizirano načrtujete delovne procese in zagotovite, da je končni izdelek izdelan popolnoma natančno. e-shelf-labels ponuja široko paleto funkcionalnosti, ki podjetjem prihranijo čas in denar.

Številne inovativne funkcije

PREDNOSTI
  • Tehnologija svetlobnega izbiranja (pick-by-light)
  • Inteligentno naročanje
  • Sledenje blagu
  • Rešitev za gostovanje
  • Upravljanje naprav
  • Digitalizacija postopkov in navodil

TEHNOLOGIJA PICK-BY-LIGHT

Etikete Button Labels imajo vgrajeno utripajočo diodo LED, s katero lahko označite položaj materiala na polici, kar delavcem olajša iskanje delov za montaže. S pritiskom na gumb potrdite odvzem, zaposleni pa lahko nadaljuje z naslednjim proizvodnim delom. Zahvaljujoč tehnologiji svetlobnega izbiranja (pick-by-light) etikete Button Labels omogočajo vsestransko, preprosto in pregledno upravljanje zalog. Funkcija tudi preprečuje napake, povečuje produktivnost in hitrost ter posodablja informacije o zalogah v realnem času.

 

Pametno naročanje

S pritiskom na gumb na elektronski etiketi hitro in enostavno ponovite naročilo. Z informacijami o količini na zaslonu etikete imajo vaši zaposleni vedno pregled nad razpoložljivimi količinami, tudi za majhne predmete. Z vgrajenimi večnamenskimi gumbi lahko blago rezervirate v realnem času, manjkajoče zaloge pa posredujete nabavnemu oddelku. To zagotavlja preprosto in pregledno upravljanje zalog ter zmanjšuje zaostanke in težave s preskrbo.

 

Sledenje vozička s funkcijo Trolley Tracking

Elektronske etikete so digitalne usmerjevalne oznake za notranji transport, ki spremljajo postopek dobave, vključno z izbiro dela in montažo. Te izdelke dodeli sistem MES/ERP, potem pa so razvrščeni v dele, polizdelke in končne izdelke. Funkcija sledenja vozičkom omogoča enostaven nadzor delov v realnem času ter samodejno registracijo vhodnega in izhodnega blaga.

Rešitev za gostovanje

Podobno kot pri sledenju vozičkom lahko digitalne usmerjevalne oznake sledijo tudi vozičkom, ki se premikajo med dvema različnima lokacijama ali tovarnama. Elektronske etikete izboljšujejo sledenje vozičkom na dolgih razdaljah ter evidentiranje vhodnega in izhodnega blaga. Namesto kupov papirja, ki so potrebni za spremljanje blaga, ki se premika med tovarnami, rešitev za gostovanje NEWTON podatke shranjuje digitalno, kar zmanjšuje porabo papirja.

 

Upravljanje naprav z označevanjem NFC

Elektronske etikete na policah digitalno prikazujejo vse pomembne informacije o opremi, kot so zadnje vzdrževanje, zasedenost stroja ali sporočila o napakah. Elektronski zaslon zagotavlja preglednost in varnost. Z digitalnim upravljanjem zalog imajo zaposleni boljši nadzor nad zalogami. Poleg tega funkcija označevanja NFC omogoča načrtovanje in izvajanje zadnjega ali naslednjega tehničnega pregleda.

 

Digitalizacija delovnih postopkov in navodil

Največja prednost uporabe elektronskih etiket v industrijskem sektorju je digitalizacija procesov. ESL, ki so priloženi izdelku, v realnem času prikazujejo spremembe navodil, ki jih nadzoruje glavni strežnik. Zaposleni lahko na etiketi kadarkoli enostavno in hitro poiščejo delovne postopke in navodila, hkrati pa nadzorniki lahko dajejo navodila zaposlenim, spremljajo in potrjujejo stanje dela, ne da bi bili prisotni v skladišču. Digitalizacija procesov prihrani porabo papirja, kar prispeva k manjšemu vplivu na okolje in izboljša podobo blagovne znamke. Poleg tega lahko zmanjša tudi človeške napake pri distribuciji informacij, povezanih z naročili.

 

Vas zanimajo elektronske etikete NEWTON in jih želite uporabiti kot optimalno industrijsko rešitev v svojem podjetju? Z veseljem vam bomo pomagali. e-shelf-labels vam ponuja individualno svetovanje in široko paleto inovativnih izdelkov.