Trajnostna modernizacija javnega prostora

Možna področja uporabe
  • Javni prevoz
  • Stadioni
  • Sejmi
  • Muzeji
  • Organizacije

UPORABA V JAVNEM PREVOZU

Uporaba zaslonov z e-črnilom omogoča digitalno označevanje na različnih področjih. To vključuje tudi javni prevoz. Uporabnikom javnega prometa so na avtobusnih in železniških postajah ter na letališčih na voljo elektronske oznake v obliki tabel, ki vsebujejo aktualne informacije o prihodu in jih napaja sončna energija. Kot digitalne informacijske table pomagajo pri orientaciji v javnem prometu in potnikom nudijo uporabniku prijazne informacije o voznih redih, progah, prometnih poročilih in drugem.

Informacije v realnem času

Na letališčih se zasloni z e-črnilom uporabljajo za prikaz najnovejših informacij o letih ali za prikaz informacij potnikom ob prijavi ali varnostnem pregledu. Z aktualnimi informacijami o voznem redu potniki hitro in enostavno izvedo za svoje potovanje in se pravočasno pripravijo na morebitne odpovedi ali zamude. Letalskim in prevoznim podjetjem ta funkcija omogoča hitro ukrepanje in organizacijo nadomestnih rešitev brez večjih zamud. Elektronske oznake omogočajo boljšo ureditev javnega prometa in organizacijo na letališču.

Multifunkcionalne rešitve označevanja v mestih

Zasloni z e-črnilom so na voljo v različnih velikostih in slogih, kot so zasloni v sivih odtenkih HD in polnobarvni zasloni ali posebne etikete s certifikatom IP. Elektronski oznake so primerne za številna področja uporabe. Poleg sistemov označevanja "vse v enem", ki jih nudi podjetje pri e-shelf-labels, portfelj izdelkov vključuje tudi individualne urbane rešitve v obliki digitalnih informacijskih tabel na avtobusnih postajališčih ali elektronskih zaslonov za ciljno postajo avtobusa ter drugih digitalnih informacijskih zaslonov za javne prostore. Te različice oznak v mestih in urbanih območjih so dolgotrajne, centralno nadzorovane in univerzalno uporabne, saj so vgrajene v reklamne stebre ali pritrjene na drogove uličnih svetilk in znakov.

 

Optimizacija organizacije v javnih ustanovah

Rešitve digitalnega označevanja je mogoče na različne načine uporabiti tudi v javnih stavbah in objektih, kot so uprave, muzeji, stadioni in sejmi. Neposredno na vhodu so digitalne informativne oznake, ki pozdravljajo obiskovalce, posredujejo pomembne informacije ali delujejo kot usmerjevalniki.

Obiskovalci se lahko s pomočjo digitalnih oznak orientirajo po stavbi in poiščejo pisarne. Digitalni napisi na vratih ROOMZ omogočajo tudi preprosto in učinkovito upravljanje sob. Zaposleni s ploščo na dotik prek zaslona rezervirajo ali sprostijo sobe.

Elektronski zasloni se v javnih prostorih uporabljajo kot informacijske table za posredovanje informacij o specializiranih oddelkih, prikaz čakalnih dob ali urejanje obiskov v javnih ustanovah. Na zaslonu, nameščenem v čakalnici, lahko vsi obiskovalci vidijo trenutno vnaprej dodeljeno številko.

Oznake je zaradi tehnologije e-črnila mogoče prilagodljivo in enostavno centralno posodabljati, prav tako pa imajo nizko porabo energije. Vsebino, ki se prikazuje na zaslonih, je mogoče tudi individualno oblikovati in kadarkoli spremeniti. To pomeni, da so obiskovalci in osebje vedno na tekočem.

V muzejih etikete z e-črnilom obiskovalcem pomagajo pri orientaciji v obliki informacijskih tabel s pregledom nad stavbo in označujejo posamezne umetnine. Digitalne oznake vsebujejo vse pomembne informacije, kot so naslov, opis, leto nastanka in številka. Napis, pisavo in jezik del lahko kadarkoli posodobite. Zasloni z e-črnilom lahko tudi sami prikazujejo fotografije in druga umetniška dela v izjemno dobri kakovosti  in tako tudi sami postanejo umetniška dela.

Digitalne oznake so zaradi prilagodljive zasnove tudi vizualno popolnoma prilagojene umetniškemu delu. Tanki in lahki zasloni so elegantni in nevsiljivi ter popolnoma brezžični, kar pomeni, da ne motijo vzdušja na razstavnem prostoru. Zasloni z večmesečno življenjsko dobo baterije omogočajo povezljivost Wi-Fi in odlično berljivost.

Personalizirana izkušnja obiskovalcev v prostorih za prosti čas

Prednosti zaslonov z e-črnilom
  • Prikaz informacij v realnem času
  • Prilagodljiva, individualna zasnova
  • Večnamenska uporaba
  • Brezžična namestitev