Captana ShelfEye - Kamera za avtomatizirano spremljanje polic

Za številna podjetja, tako v maloprodaji kot v proizvodnji, je eden glavnih izzivov upravljanje zalog. Ne gre le za najboljši možni nadzor, da bi se izognili pomanjkanju zalog, temveč tudi za optimalne količine naročil, stalno dobavo in smiselne ocene prihodnjega povpraševanja. Za učinkovito upravljanje zalog so potrebni podatki, na podlagi kateri je mogoče optimizirati tako nabavo kot distribucijo.

Podjetja lahko to dosežejo le z digitalizacijo upravljanja zalog, ki zajema in povezuje vse procese upravljanja zalog, logistike in upravljanja. Z avtomatiziranimi postopki upravljanja zalog so zahteve strank vedno izpolnjene, zaposleni pa se lahko posvetijo drugim nalogam. Ključnega pomena sta prava strojna in programska oprema.

Kamera ShelfEye kot strojna oprema za zanesljivo upravljanje zalog Captana je zasnovana tako, da spremlja police in sistemu pošlje signal takoj, ko obstaja možnost praznih polic ali celo pomanjkanja zalog. Kamera je opremljena s posebnimi funkcijami:

Najpomembnejše lastnosti:

  • Objektiv s samodejnim ostrenjem
  • Komunikacijski protokol za varčevanje z energijo
  • Zaznavanje pravilnega položaja na polici s patentiranim sistemom Position Easylock
  • Baterije za ponovno polnjenje
  • Robustno ohišje
  • Nastavljiva dioda LED za prikaz stanja
  • Senzor gibanja za varčevanje z energijo v skladu s smernicami SUVP EU

Kako je ShelfEye povezan s Captano?

Kamera ShelfEye namestite nasproti police, ki jo spremljate v skladišču ali trgovini, tako da jo imate stalno na očeh. Samodejno ostrenje in širok kot zagotavljata stalno dobro berljivost celotne ponudbe. Kamera uporablja tako imenovano zaznavanje utripanja, da lahko stalno skenira zaloge. Fotografije oseb samodejno postanejo neprepoznavne v skladu s pravili EU o varstvu podatkov (SUVP). Kombinacija s programsko opremo ELS Captana omogoča geolociranje vrzeli na policah. Ko samodejni nadzor zazna vrzel v vizualnem prikazu police (razpoložljivost na polici), jo takoj označi in posreduje sistemu, ki vrsto in položaj manjkajočega izdelka takoj posreduje zaposlenim.

Upravljanje zalog se izboljša s spremljanjem v realnem času času in samodejnimi obvestili. Podatke, zbrane v daljših obdobjih, je mogoče analizirati in uporabiti za splošno upravljanje zalog, saj sistem prepozna, po katerih izdelkih je še posebej veliko povpraševanja. Rešitev ESL omogoča tudi avtomatizirana naročila prek dobaviteljev, kar poenostavi dobavno verigo.

Cilj Captane je optimalno upravljanje zalog z najnižjimi možnimi stroški skladiščenja in prihrankom časa za podjetja in stranke.

Želite izvedeti več o avtomatiziranem spremljanju polic s Captano? Tukaj lahko najdete več informacij o rešitvi ESL in konkretne primere uporabe. Za informacije o strojni in programski opremi za optimizacijo zalog na policah se lahko obrnete na naše svetovalce.