Optimizacija upravljanja skladišča z elektronskimi etiketami na policah

Proizvodni portfelj podjetje GLT Bearings GmbH kot največjega evropskega dobavitelja na področju tehnologije drsnih ležajev obsega približno 20.000 standardiziranih izdelkov, od katerih se 4,5 milijona delov nahaja v glavnem skladišču v Münchnu. Za optimalno pripravo izdelkov na v Münchnu e-shelf-labels podpira podjetje GTL Bearings na področju upravljanja skladišča s 5.000 kosi etiket G1 Retail Labels iz SES-imagotag.

Vmesnik med sistemom za upravljanje blaga in etiketo

Cilj podjetja e-shelf-labels je optimalno prilagoditi digitalne cenovke lastni programski opremi podjetja. Naši standardi na tem področju so vedno visoki. Izziv pri sodelovanju s podjetjem GLT Bearings je bil pravočasno pridobiti podatke o količini, informacije o izdelku in ustrezno oznako LabelID iz njihovega sistema ERP Microsoft Dynamics NAV. S pomočjo prilagojene programske opreme z zmogljivo in učinkovito infrastrukturo ter strokovnim znanjem naše ekipe je bil ustvarjen vmesnik s sistemom ERP, tako da je bilo mogoče podatke predstaviti na etiketah. Vmesnik omogoča hitro, enostavno in zanesljivo upravljanje ter spreminjanje prikaza etiket. V skladišču podjetja GLT Bearings so na etiketah prikazane identifikacijske oznake izdelkov, količine in podatkovna matrika, kar omogoča neposredno prepoznavanje vsebine majhnih nosilcev tovora.

PREIZKUŠENE ETIKETE V INDUSTRIJI IN MALOPRODAJI

Etikete G1 Labels so se izkazale predvsem v industriji in maloprodaji, uporabljajo pa se lahko uporabljajo tako kot elektronske cenovke kot tudi elektronske etikete. Zaradi različnih razpoložljivih velikosti in treh barv zaslona lahko etikete uporabljate individualno in prilagodljivo. Maloprodajne etikete G1 Labels so na voljo v velikostih od 1,6 do 12,2 palca in v črno-beli, črno-beli rdeči ali črno-rumeni barvi. Dodatni barvi, rdeča in rumena, omogočata dodatno poudarjanje informacij. Za še bolj individualne prilagoditve lahko sprednjo ploščo elektronskih etiket na policah zamenjate z različnimi barvami. Različni nosilci omogočajo tudi prilagodljivo pritrditev etiket SES-imagotag na različnih mestih in individualno prilagoditev različnim sistemom polic.

Poleg tehnologije e-črnila, ki zagotavlja zelo dobro berljivost, integrirana tehnologija NFC omogoča številne možnosti povezovanja med kupcem, izdelkom in prodajalcem. Dodatna prednost etiket je, da imajo baterije življenjsko dobo do 5 let. Funkcija omogoča enostavno preklapljanje strani za prikaz digitalnih etiket z imenom in številko izdelka ter ceno.

V industriji se digitalni zasloni z e-črnilom uporabljajo predvsem kot označevalci, napisi in oznake. Tiskane etikete je potrebno pogosto menjati, kar povzroča nevšečnost, napise na etiketah z e-črnilom pa lahko spreminjate enostavno in brez zapletov. To pomeni, da na digitalnih etiketah lahko prikažete opise izdelkov ali njihovo količino na področju upravljanja skladišča, pa tudi oznake strojev in polic ali diagrame poteka in napotnice. Industrijska podjetja profitirajo zaradi optimizacije procesov in avtomatizacije, ki jo omogočajo hitre in prilagodljive posodobitve. Etikete z e-črnilom odpravljajo potrebo po papirnatih etiketah, hkrati pa prihranijo porabo materiala in čas osebja. Digitalne etikete je mogoče upravljati centralno, poleg tega pa omogočajo nadzor različnih procesov prek diod LED na etiketah. Na ta način je v vsakem trenutku prikazana trenutna zaloga blaga, kar preprečuje napake med tekočimi operacijami.